Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръжен грабеж на инкасо автомобил в голям търговски център в София

По първоначална информация няма пострадали

| обновено на 22.02.16 в 18:02
Снимка: Николай Христов
Четирима души, маскирани и въоръжени с автомати, стреляха и ограбиха инкасов автомобил на подземния паркинг на голям търговски център на "Цариградско шосе" в София. По непотвърдена информация липсващата сума е около 400 хиляди лева, като точната открадната сума се установява. Открадната е била само една пратка. 

Инцидентът е станал в 10.45 часа. Няма пострадали. 

Нападателите са издебнали инкасовия автомобил на един от входовете от подземния паркинг към търговския център, нападнали са охраната. Има информация, че единият от нападателите е стрелял във въздуха. След това са взели част от чувалите с банкноти, намиращи се в инкасо автомобила и са успели да избягат с лека кола.

Според източници на "Хоризонт" колата е открита малко по-късно в столичния квартал "Младост". Четиримата нападатели се издирват. Повечето от работещите в мола не са разбрали какво се е случило.

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че разследването на големия грабеж продължава и в момента:
Колегите работят по случая, имат напредък. Доколкото на мен ми е известно, в момента извършват допълнително процесуално следствени действия, чрез които се надяват да локализират групата.

Във връзка с обира от охранителната фирма, чийто бус беше ограбен, обясниха, че техният екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви. Няма пострадали членове на екипа въпреки престрелката. Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паник-бутона, като на сигнала са реагирали 3 техни мобилни патрула, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди. 

В инкасо автомобила е имало много голяма сума пари, приготвени за зареждане на няколко банки и чейндж бюро, намиращи се на територията на търговския център.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна