Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без кисели физиономии в Шаржопедия „Смешен свят“

БНР Новини
Снимка: sivrilov.com

От няколко години в социалната мрежа шестват забавни шаржове на известни български политици, шоумени, актьори, както и на много световни звезди.
Тези смешни портрети илюстрират изключително успешно актуалните промени в социалния живот, настроения сред обществото и бързо намериха, трайна връзка с публиката.
Днес тези шаржове са вече събрани в книга, авторът е Стойко Сиврилов, художник, който работи в областта на графичния дизайн. Книгата се казва Шаржопедия „Смешен свят“, бр 1, което навява на мисълта, че вероятно ваденето на есенцията на живота в хумористично изображение ще има и продължение в работата на този автор.
Разговаряхме с него в изданието на „Артефир“ от 19 февруари 2016 г., за  изкуството на шаржа; за вдъхновението в това да интерпретираш действителността по забавен начин; да иронизираш събития и личности, търсейки актуален привкус и балансирайки между личностни и физически несъвършенства; засягайки и процеса, разбира се, на това да създадеш остроумно настроение, да наведеш към размисъл, и дори да събудиш хората за това, което виждаш само ти – деликатно и детайлно през очите на художника.





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени