Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уличиха в корупция главен специалист от НАП - Пловдив

| обновено на 24.02.16 в 14:20

42-годишна служителка на Агенцията по приходите в Пловдив ще бъде уволнена и предадена на Прокуратурата заради данни за корупция. Информацията потвърди Божана Илиева, говорител на Агенцията в града.
  
Инспекторатът на приходната агенция е установил, че жената, която от години работи като главен специалист в НАП, е приемала пари, за да „оправдава“ здравноосигурителния статус на граждани без дължимите вноски към бюджета да са внесени. До момента са събрани доказателства за 60 случая, в които служителката е възстановила незаконно загубени здравноосигурителни права.

В хода на вътрешното разследване е открито, че тя е получавала пари, достигащи до 50% от дължимите към бюджета вноски, помагала е и на близки и познати да възстановят здравноосигурителния си статус.
Предстои в близките дни тя да бъде освободена от НАП, а правоохранителните органи да започнат досъдебно производство срещу нея, след като са били сезирани от ръководството на Агенцията в Пловдив. 

На всички 60 души, чиито здравни права са били възстановени незаконно, са възложени проверки и ревизии, за да бъде определена сумата, която дължат на държавата. 

Няма да толерирам никакви форми на корупция! Имаме надеждна система за вътрешен контрол в НАП, която следи постоянно за подобно поведение и вярвам, че този случай е изключение, коментира Валентин Найденов, директор на Териториалната дирекция на приходната агенция в Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна