Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенямин Нетаняху: България и Израел са заедно в борбата срещу екстремизма

Снимка: БГНЕС

България и Израел са заедно в борбата срещу екстремизма - заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху след среща с Бойко Борисов. Българският премиер заяви, че вижда големите възможности на газовите находища в района. 

С думите: Бойко, ние сме приятели. Видяхме тероризма срещу страните ни, който е от едно и също естество, се обърна Нетаняху към Борисов. Увери го, че заедно двете страни са по-силни в борбата:

И в тази битка срещу екстремизма, срещу ислямиза България и Израел стоят от една и съща страна. Това е една битка за общите ни ценности и за ценностите на цивилизацията, към която принадлежим.

От своя страна българският премиер не скри близкото си сътрудничество по темата "Сигурност" с Нетаняху:

Много често по телефона се консултираме. Той е един изключително голям учебник, изключително компетентен човек по всичко, което става в този регион. И аз му благодаря, че досега не е имал тайни от мен.

Иначе предстои да бъдат намалени митата за внос на български стоки в Израел. Нетаняху очаква българско сирене да се внася в държавата му в по-големи количества, а България разчита, че от откритите скоро в Израел големи газови находища, ще може да се възползва и България.
 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна