Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогом, Олга!

Близки, приятели и колеги на музикалната журналистка и дългогодишна водеща в Българското национално радио Олга Камбурова я изпратиха в последния ѝ път. На поклонението присъстваха известни български музиканти и представители на музикални институции.

Олга Камбурова си отиде в разцвета на силите си. Тя беше дългогодишен водещ на предаванията "Алегро виваче" и "Каста дива" по Програма "Хоризонт", имаше ярко присъствие в радиоефира и много идеи – някои от тях продължават да се осъществяват и до днес.

През годините Олга Камбурова създаде и вдъхнови създаването на много радиопредавания. После беше главен продуцент на БНР и работеше в сътрудничество с музикалните състави на Радиото, с музиканти и композитори.

По идея на Олга Камбурова и под нейно дългогодишно ръководство се провежда и анкетата "Музикант на годината", която завършва с церемония – концерт на наградените. Олга оставя ярка диря след себе си. За нея Радиото бе храм.

Чуйте в звуковия файл знаково изказване на Олга Камбурова от предаването „За думите” на Програма "Христо Ботев" и един щастлив момент от живота ѝ като водещ на "Алегро виваче" - 15-ият рожден ден на предаването през 2005-а, когато Олга чете на гостите първия официален отзвук в българската преса по повод стартирането на ново предаване за класическа музика по Програма "Хоризонт" през 1990 година. Накрая - и спомени на Теодосий Спасов за водещата и колегата Олга Камбурова.

С почит и уважение към делото на Олга Камбурова. Поклон пред паметта ѝ!
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна