Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божинов и Бандаловски не помогнаха на "Партизан" при загубата от "Цървена звезда"

Валери Божинов и Иван Бандаловски започнаха като титуляри за Партизан, но тимът им отстъпи с 1:2 на големия си съперник Цървена звезда в среща от 24-ия кръг на първенството.

Валери остана на терена до 53-ата минута, когато беше заменен от Душан Влахович. Звезда игра 20 минути с десет души заради червения картон на Лукович, но противниците им не успяха да се възползват от това.

  Седрик Гогуа откри резултата за Партизан в в 18-ата минута, Луис Ибанес обаче изравни в 26-ата. Виейра оформи крайното 1:2 още в 34-ата. Партизан откри резултата след изпълнение на корнер, като центрирането на Михайлович отиде у Саша Илич, който му върна за повторение на подаването. Сега вече беше намерен Гогуа, който откри резултата.

    Но само седем минути по-късно Илич се оказа виновник, след като Луис Ибанес стреля от фаул, на стената капитанът на домакините отклони топката и нямаше шансове за вратаря Боян Шаранов- 1:1. Минута по-късно страхотният в този мач Михайлович създаде отлична възможност за 2:2, но от 5 метра Стеванович стреля във вратаря на звездашите Дамир Кахриман.

    В 37-ата минута Богосавац преодоля защитник на домакините, Виейра пое топката и за втори път от 10-ина метра я прати в мрежата. Веднага след началото на второто полувреме Божинов можеше да вкара, но предпочете да подаде на Михайлович, който обаче пропусна. 16-годишната резерва на българина Влахович пък не успя да засече центриране на Бандаловски малко по-късно.

  След тази победа Цървена звезда води в класирането с 68 точки от 22 победи и 2 равенства. На 2-о място е Борац (Чачак) с 41, който днес завърши 0:0 като гост на Нови Пазар в провинция Санджак. 3-ата позиция си делят Чукарички и Раднички (Ниш) с по 38 точки, а Партизан е 6-и с 36.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени