Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Плевен отделя 25 000 лева за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Отново се приемат документи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в Плевен. С новите правила администрацията ще получава част от документите по служебен път. 

25 000 лева са определени тази година за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в Община Плевен. Одобрените кандидати получават 500 лева, за да започнат изследванията преди процедурата ин витро. Ще бъдат ли признати документите, внесени преди приемането на новите критерии, отговори председателят на Общинския съвет Мартин Митев:

За тези двойки, поради причина, че се получи един лек вакуум между едните критерии, които спряха да действат, новите не бяха утвърдени, беше преустановен приемът на документи на тези двойки. Междувременно, някои граждани са си подали документи в този период на преустановяване. Тези граждани няма да бъдат карани да вадят наново документи и да идват да подават наново. Ще бъдат разгледани, ще бъдат класирани, естествено, ако отговарят на условията. След като влязат критериите в сила, в 14-дневен срок отново ще може да се кандидатства по програмата за съфинансиране.

Документите се подават в Центъра за административно обслужване на граждани, а парите са за семейни двойки, за живеещи на семейни начала, за самотни жени. Всички те трябва да са с постоянен и настоящ адрес на територията на Плевенска община.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени