Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фиорентина" и "Наполи" не успяха да се победят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Фиорентина" завърши наравно 1:1 у дома срещу "Наполи" в един от най-интересните мачове от 27-ия кръг на италианското първенство.

В шестата минута на двубоя на "Артемио Франки" домакините взеха преднина след попадение на Маркос Алонсо, който се разписа с глава след центриране на Борха Валеро.

Само минута след това Гонсало Игуаин изравни след грешка на вратаря Чиприян Татарушану и голмайстора Алонсо. Това е 25-о шампионатно попадение за аржентинския национал през настоящия сезон. Игуаин не се беше разписвал от 7 февруари, когато вкара при победата с 1:0 срещу "Карпи".

На два пъти гредите помогнаха на неаполитанците да не допуснат нов гол във вратата си. Първо Никола Калинич и след това Кристиян Тейо нямаха късмет при удари към стража на гостите Пепе Рейна.

В 58-ата минута Татарушану се намеси решително, като не позволи на Хосе Кайехон и на Игуаин да реализират ново попадение в мрежата на "виолетовите".

Пет минути преди края на редовното време гол на Игуаин беше отменен заради засада, а в допълнителните минути Чиприян Татарушану спаси опасен удар на Лоренцо Инсиние.

След третото си поредно равенство 1:1 във всички турнири "Наполи" е на второ място във временното класиране в шампионата с актив от 58 точки, на 3 след лидера и шампион от миналата година "Ювентус". "Фиорентина" е с 53 точки на четвърта позиция.

В друга среща от кръга "Сасуоло" победи с 2:0 срещу "Лацио" при проливен дъжд в Рим. Доменико Берарди в 42-ата минута от дузпа и Грегоар Дефрел в 67-ата минута донесоха успеха в полза на гостите.

"Сасуоло" е на седма позиция в Серия А с 41 точки, докато "орлите" заемат осмото място с 37 точки 11 кръга преди края на сезона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени