Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" (Мадрид) се доближи отново на 5 точки до "Барселона"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Атлетико" (Мадрид) надигра "Реал Сосиедад" с 3:0 в първа среща от 27-ия кръг на Примера дивисион и отново се доближи на 5 точки от "Барселона", която гостува на "Райо Валекано" в четвъртък. Намиращият се на 3-то място "Реал" (Мадрид), който играе днес като гост на "Леванте" има 54 точки, а "Реал Сосиедад" е 9-и с 34.

Домакините откриха резултата още в 8-ата минута, когато халфът на "Реал Сосиедад" Диего Рейес си вкара автогол, опитвайки се да изчисти топката при центриране на Коке. Минута след началото на второто полувреме футболистите на Диего Симеоне удвоиха преднината си чрез Лусиано Вието. След това дюшекчиите оформиха най-убедителната си победа през този сезон като домакин в първенството в 61-вата минута, когато Антоан Гризман се разписа от дузпа срещу бившия си отбор.

"Лас Палмас" се измъкна от зоната на изпадащите, след като разгроми с 4:0 прекия си съперник "Хетафе". Островитяните имат 27 точки и се изкачиха 15-и в класирането, като под чертата остават "Спортинг Хихон" с 24, "Гранада" с 23 и "Леванте" с 20.

Вилиан Жозе откри резултата в 7-ата минута, а Джонатан Виейра удвои в 28-ата от дузпа. След почивката Тана Домингеш вкара два гола в 49-ата и 83-тата минута и оформи разгрома на столичния тим, който е с 26 точки на 17-а позиция и инкасира 7-а поредна загуба в първенството.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени