Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Кърджали ще се състезава в първото за сезона офроуд състезание "Кърджали 2016"

Снимка: www.bulgaria-offroad.com

Над 220 участници от България, Гърция, Турция, Румъния, Португалия ще застанат и на старта и ще си оспорват отличията в първото за сезона офроуд състезание "Кърджали 2016". В това издание на надпреварата ще участват пет дами в клас "Ендуро", които ще управляват мотоциклети и ATV и ще се състезават в същите трасета с мъжете.

В трите дни ще се проведат три състезания едновременно – мотоциклети, АТВ, като всички са първи кръг от националните шампионати на България и първи кръг от "Балканската Офроуд Купа 2016" за джипове.

Предвидени са 500 километра състезателни трасета за всички категории, като голямата атракция ще бъдат затворените кръгове в центъра на града до Водното огледало.

Португалецът Педро Пинто, шампион на България за 2015-а в трофи шампионата, ще брани титлата си, а освен него ще пристигнат много известни офроуд състезатели като двукратния национален и балкански шампион Николай Гочев с бъги, гръцкият екипаж на Рулис Тсекмез, спечелил състезанието през миналата година и много други.

Организатор на проявата са местните клубове "Крос Клуб Кърджали" и "Кинекс Рейсинг" съвместно с Троянския клуб "4х4 Адвенчър".

Съорганизатор е Община Кърджали под егидата на кмета инж. Хасан Азис, който и ще се състезава с АТВ. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна