Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провал за преследвачите на "Лестър" във Висшата лига на Англия

"Арсенал"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Суонси" изненадващо победи "Арсенал" с 2:1 като гост в мач от 28-ия кръг на английското футболно първенство. Уелсците стигнаха до ценен успех на "Емиратс", въпреки отсъствието на мениджъра си Франческо Гуидолин, който малко преди началото на мача беше приет в болница заради респираторна инфекция. Асистентът Алън Къртис ще води отбора в следващите няколко дни, докато 60-годишният италианец се възстановява. "Арсенал" владееше инициативата в двубоя и заслужено поведе след четвърт час игра, когато Джоел Кемпбъл засече подаване на Алексис Санчес в наказателното поле. "Суонси" изравни срещу хода на играта в 32-ата минута. Джак Корк изведе в чиста позиция Уейн Раутлидж и той преодоля вратаря Петър Чех за 1:1. Домакините продължиха да доминират, на направиха пропуски, а в 74-ата минута капитанът на гостите Ашли Уилямс донесе победата след грешка при центриране на Чех. "Арсенал" допусна второ поредно поражение във Висшата лига и с 51 точки изостава на третото място на 6 точки зад лидера "Лестър".

"Тотнъм" пропусна да се изкачи на върха на класирането след загуба с 0:1 като гост на "Уест Хем" в столичното дерби. Михаил Антонио вкара единственото попадение на "Болейн Граунд" още в седмата минута, след като засече с глава центриране от корнер на Дмитри Пайет. Гостите бяха най-близо до изравняване след час игра, но Хари Кейн не успя да направи добавка отблизо, след като вратарят на съперника Адриан беше успял само да избие удар на Тоби Алдервейрлд от фаул. "Тотнъм" остана втори с 54 точки, като не успя да запише седма поредна победа в лигата за първи път от почти 50 години. "Уест Хем" пък е шести с 46 точки.

"Ливърпул" разгроми гостуващия "Манчестър Сити" с 3:0 и взе частичен реванш за загубения след дузпи финал на турнира за купата на лигата в неделя от същия съперник. Тимът на Мануел Пелегрини допусна трето поредно поражение и вече изостава на 10 точки от "Лестър". Адам Лалана вкара първия гол на "Анфийлд" с удар от дистанция в 34-ата минута, а Джеймс Милнър удвои след подаване на Роберто Фирмино в пеналта четири минути преди почивката. Фирмино оформи класическия успех с изстрел от 15 метра след пас на Лалана в 57-ата минута. "Ливърпул" се изкачи на осмо място с 41 точки.

Късен гол на Хуан Мата от фаул от 25 метра донесе победата на "Манчестър Юнайтед" с 1:0 над гостуващия Уотфорд. С успеха домакините събраха 47 точки и се утвърдиха на петото място. Джердан Шачири се разписа в 80-ата минута, а "Стоук Сити" спечели с 1:0 на "Британия Стейдиъм" срещу Нюкасъл и с третата си поредна победа във Висшата лига прогресира до седмото място с 42 точки. Гостите останаха предпоследни с 24 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна