Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" с рекорд в Испания

"Барселона" постави рекорд след 35-те си мача без загуба в Испания
Снимка: БГНЕС

"Барселона" постави рекорд в Испания с 35 поредни мача без поражение във всички турнири, след като каталунците надвиха с 5:1 "Райо Валекано" в среща от 27-ия кръг на Примера дивисион. Лионел Меси заби три гола във вратата на останалите с девет души на терена домакини, а действащите шампиони възстановиха преднината си от осем точки пред "Атлетико" Мадрид на върха в генералното класиране.

Иван Ракитич откри резултата за "Барселона" в 22-та минута, Меси изравни постижението на Кристияно Роналдо от 35 хеттрика във всички турнири с попадения в 23-та, 53-та и 72-та минута, а Арда Туран довърши разгрома срещу "Райо Валекано" с първия си гол с екипа на "Барселона". Капитанът на турския национален тим беше точен четири минути преди края. Каталунците пък подобриха постижението на "Реал" Мадрид от сезон 1988/1989 и поведоха на големия си съперник с 12 точки при равенство в изиграните мачове.

Отборът на "Барселона" беше подпомогнат от червения картон на Диего Йоренте, който фаулира Иван Ракитич три минути преди почивката, а в 67-та Мануел Итура повали Серхио Бускетс в наказателното поле и "Райо Валекано" остана с двама по-малко на терена. Халфът беше съборен, след като топката рикошира в напречната греда от удар на Меси и попадна в неговите крака, а дузпата беше пропусната от Луис Суарес. Това беше деветата грешка за каталунците от бялата точка при 18 наказателни удара през сезона.

Рубен Кастро, Херман Пецела и Хуан Варгас пък донесоха победа на "Бетис" с 3:0 над "Еспаньол", с което тимът от Андалусия запази 13-ото си място в генералното класиране.   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна