Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" и "Арсенал" направиха голово шоу

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Тотнъм" и "Арсенал" завършиха 2:2 в дербито на Северен Лондон. Двубоят премина през редица обрати, но в крайна сметка двата отбора не излъчиха победител и поднесоха подарък на лидера във Висшата лига "Лестър", който може да увеличи преднината си на върха при победа над "Уотфорд" по-късно днес. "Лестър" е начело с 57 точки и мач по-малко, следван от "Тотнъм" с 55 и "Арсенал" с 52 точки.

Мачът на "Уайт Харт Лейн" започна с натиск на "Тотнъм", но постепенно "Арсенал" изравни играта и успя да поведе в 39-а минута с фамозен гол на Аарън Рамзи. Уелският национал реализира с великолепен триков удар с пета, който не остави шансове на вратаря на "Тотнъм" Уго Йорис.

След почивката "Арсенал" остана с 10 души след червен картон на Франсис Коклен. Това даде импулс в редиците на "Тотнъм" и се стигна до обрат. Тоби Алдервайрелд изравни в 60-а минута, а Хари Кейн с майсторски удар по диагонала направи 2:1 за "шпорите" две минути по-късно.

"Арсенал" остана в борбата за титлата след изравнителен гол на Алексис Санчес в 76-а минута. Чилиецът прекъсна головата суша в 11 поредни мача, след като получи извеждащо подаване от Ектор Бейерин и без забавяне прати топката в далечния ъгъл за крайното 2:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна