Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ние, врабчетата“ в прегръдка

Аз, преди да се пръкна, дълго време живях в яйцето. Да не ти дава господ да живееш в яйце. Вътре тъмно, ни прозорец има, ни врата има, на това отгоре е и толкова тясно, че човек няма къде да се обърне, ами седи по цял ден и по цяла нощ и не знае навън ден ли е, нощ ли е, слънце ли грее или пък навъсени облаци ходят навъсено по небето. Оня, който е бил затворен, най-добре разбира жаждата за свобода. (Из “Яйцето“, Й. Радичков)
Шест разказа от Йордан Радичков с илюстрации на децата от ателие „Прегърни ме“ вече развеселяват лавиците на книжарниците. Сдружението, което от 12 години се грижи възпитаниците на социални домове да научат повече за изобразителното изкуство и театъра, създадоха своя версия на книжката по време на творческа ваканция в Дряново.
Чуйте какво разказаха за изданието „Ние, врабчетата. Шест илюстрирани разказа от Йордан Радичков“ гостите в студиото на „Артефир“ – Милена Нейова (председател на сдружение „Прегърни ме“), Аменун Женева (художничка) и Аньо (поотраснало дете от ателието и помощник).
А след това се присъединете към кампанията „Прегърни нататък“, за да могат повече деца да посещават бъдещото по-голямо ателие на сдружението. Подробности – на фейсбук страницата

Банкова сметка:
BGN: BG12BPBI79401065728201
CODE: BPBI7940 BIC: BPBIBGSF
POSTBANK (EUROBANK EFG BULGARIA)

Ателие „Прегърни ме“ издаде „Ние, врабчетата“ с детски илюстрации.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна