Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Ячев: Не са обсъждани квоти за новия състав на КЗК

Борис Ячев
Снимка: БГНЕС

За момента няма решение на Патриотичния фронт за неучастие и бойкотиране на избора на новия състав на Комисията за защита на конкуренцията, това заяви в блицкоментар за предаването "Преди всички" народният представител от патриотичната формация Борис Ячев. Той нарече евентуално блокиране на избора политически недалновидно и определи като странна позицията на Радан Кънев и Бойко Борисов след публично разменените между тях реплики за новия състав на КЗК и има ли задкулисни уговорки за попълването му. Борис Ячев припочни, че тъкмо тъмносините са протестирали активно и са реагирали много остро срещу този състав на комисията при избирането му.

Предложили сме човек с опит и отношение към проблема (Димитър Кюмюрджиев), който ще се яви на изслушване в икономическата комисия, потвърди Ячев заявената кандидатура на Патриотичния фронт. Той отрече да са провеждани разговори за квоти за избора на новата КЗК. Сегашната комисия работи при условия на изтекъл мандат.

Борис Ячев призова премиера да се самоопредели дали е политически лидер или министър-председател, защото по думите му това преливане на власт от едната в другата посока определено пречи на работата на парламентарната група на ГЕРБ.

Чуйте краткия коментар по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна