Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещнаха Радослав Янков с гайди и питка

Посрещнаха Радослав Янков с гайди и питка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков беше посрещнат на летище София с гайди и питка от много свои съграждани, приятели и близки от Чепеларе.

Чувството е уникално. Благодаря на всички, които са дошли. Наистина съм много развълнуван от това, което виждам тук.Означава, че съм най-добрият сноубордист за този сезон 2015/2016. Постигнах го с много труд, лишения. Чувството да държа този кристален глобус е уникално, на седмото съм, много радостен. Най-вече съм радостен, че до края успях да издържа психически и в последното състезание.Трудно беше от момента, в който започнахме да се борим за глобуса. Не беше борба за всяко състезание, а за крайната цел. След старта в Словения разбрах, че мога да се боря за този трофей. Със сигурност сега съм малко по-уверен в себе си и ще продължава да работя по същия начин, а дори и повече, каза Радослав Янков.

Българинът обясни, че му е трудно в подготовката, тъй като се тренира предимно в чужбина.

Трудно е много, защото тренираме в чужбина, постоянно пътуваме, Имаме подкрепата на БФСки. Те успяват да направят дори и невъзможното за нас. Не си го поставям като очакване, но естествено си мечтая за олимпийски медал. Но карането прави резултатите. Стойността на този успех е огромна. Това е нещо велико. Успях да бъда постоянен, да вляза във финалите на седемте старта, и това ми отреди тази купа. Тя е с голяма тежест, добави сноубордистът.

Треньорът му Георги Атанасов, който преди два дни стана и баща, също беше изключително радостен.

Следващият сезон ще има по-големи очаквания към нас. Готвим се, тренираме и се надявам нещата да се получат. Горд съм и нямам търпение да си видя детето, каза Атанасов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна