Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 000 лева за лечение на деца от бенефиса на Владимир Николов

50 000 лева за лечение на деца от бенефиса на Владимир Николов
Снимка: БФВ

50 000 лева от продажбата на билети от бенефисния мач „Моята игра“ на Владимир Николов ще отидат за благотворителност. Дългогодишният капитан на държавния ни тим ще дари средствата на Център „Фонд за лечение на деца “ (ЦФЛД) към Министерството на здравеопазването. 

Идеята за благородното дело е на знаменития волейболист и съпругата му Мая Николова, които подкрепят множество каузи, свързани с подпомагането на децата и спорта.

За мен и семейството ми е важно да подкрепим именно децата и тяхното здраве, заяви Владо Николов. Знаем, че не можем да помогнем на всички, но се надяваме да популяризираме каузата на „Фонд за лечение на деца“, за да достигне до колкото се може повече хора.

Към основните дейности на Фонда спадат финансово подпомагане и лечение на деца, които не могат да бъдат осигурени в България или не се финансират от Националната здравноосигурителна каса. По инициатива на избрания за най-добър диагонал в света Владимир Николов, който е и президент на волейболен клуб „Левски Бол“, по-рано тази година беше подписан и меморандум за дългосрочно партньорство между клуба на „сините“ и Фонда.

Мачът, на който легендата ще изиграе последния си мач, е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 18:00 часа. Цена на билетите: от 20 до 60 лева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна