Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още една жертва на „мелдониум“ в Русия: хванаха Александър Маркин

Още една жертва на „мелдониум“ в Русия: хванаха Александър Маркин
Снимка: Sportal.bg

Александър Маркин е поредният спортист в Русия, който бе уличен в употребата на „мелдониум“. Волейболистът игра в тима, спечелил бронзовите медали на Европейските игри в Баку и имаше основен принос за първото място на "Сборная" на Олимпийската квалификация в Берлин през януари, когато Русия победи на финала Франция с 3:2 гейма .

Руският национал е дал положителна допинг проба именно след Олимпийската квалификация в Берлин. Именно това е причината, поради която нападателят не играе от  6 януари за клубния си отбор "Динамо" (Москва).

Международната федерация (FIVB) ще разгледа случая на 19 април. 

Препаратът, който заплашва сериозно кариерата на Мария Шарапова вече бе открит в кръвта на състезатели по шорттрек (Олимпийският шампион от Сочи 2014 Семьон Елистратов) и фигурно пързаляне (Екатерина Боброва), колоездене (Едуард Ворганов), биатлон (Олга Абрамова и Артьом Тищенко), лека атлетика (световната шампионка в бягането на 1500 метра от Москва 2013 Абебе Арегави).

Руският министър на спорта Виталий Мутко обяви, че очаква още положителни допинг проби и нападна занижения контрол на руските лекари.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна