Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Оградата по границата с Турция се превърна в бездънна яма, е водещото заглавие на вестник "Сега". От публикацията става ясно, че досега са похарчени 100 млн. лева, те обаче няма да са достатъчни за изграждането на планираните близо 133 километра. Дори и да бъде завършена, преградата няма да спре мигрантите, тъй като ще останат участъци и без ограда, твърди изданието.
Европейската комисия ни поставя под надзор заради прекомерен макроикономически дисбаланс твърди от първа страница вестник "Дума". 
В доклад за страната ни, цитиран от изданието, се посочва, че финансовият сектор е изправен пред рискове заради големите задължения на предприятията и пречки пред намаляването на задлъжнялостта. 
30% повече германци идват на море у нас, научаваме от статия в "Стандарт". 
Прогнозата е на български туроператори, представена по време на специализираното изложения в Берлин. Германия възприема България и Гърция като едни от най-сигурните дестинации това лято, уточнява публикацията. 
Българската академия на науките се обяви за легализация на конопа, информира "Труд". Учените обясняват, че трябва да отпаднат думите "предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев" в член 29 от Закона за контрол върху наркотичните вещества. 
Така, според БАН, ще се насърчи развитието на земеделието и преработвателната индустрия у нас.
Почтените медии ще спечелят от Закон за печата и информационните агенции. Това заявява в интервю за "24 часа" зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. По думите му не може да работиш и да няма правила.
Софийският университет ще проведе допитване между студентите, настанени на общежитие, дали блоковете да бъдат заключвани между полунощ и 6 ч. сутринта, съобщава "Телеграф". 
В момента мярката е въведена експериментално за седмица. Това разгневи част от студентите и някои от тях разпространиха отворено писмо до ректора проф. Анастас Герджиков, в което заявяват, че рестрикциите са унижение, пише вестникът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени