Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговище с успешен проект в подкрепа на семейства с деца с увреждания

Снимка: БГНЕС

В Търговище завърши изпълнението на първия проект насочен към решаване на проблемите на семействата, които имат деца с различна степeн на физическо или умствено увреждане. Той бе осъществен от екип на родителската организация „Заедно за децата на Търговище“.

В дейностите проекта бяха включени 38 родители и технитесемейства от Търговище и село Баячево, като основната цел беше те да получат подкрепа за да  преодолеят  изолацията при отглеждането на деца с увреждания, да се подобри комуникацията и интеграцията в социалната среда, разказа ръководителят на проекта „Мисията възможна“ Светлана Янчева:

Ние като новосъздадена организация вече можем да кажем, че се чувстваме по-уверени, по-знаещи, по-мотивирани да продължим  и виждаме по-ясно своето бъдеще, като активни граждани и родители. Нашите деца се познават по-добре и през този период се забавлявахме и учехме заедно.

По време на осъществяването на проекта беше създадена интернет страница, която с информация ще подпомага родителите при решаване на проблемите на семействата, които отглеждат деца с увреждания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна