Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" отново дръпна на "Наполи" след трудна победа над "Сасуоло"

"Ювентус" записа поредната си победа в първенството
Снимка: БГНЕС

"Ювентус" победи гостуващия "Сасуоло" с 1:0 в изтеглен мач от 29-ия кръг на италианското футболно първенство. С успеха шампионите събраха 67 точки и вече имат аванс от 6 точки пред преследвача "Наполи", който гостува на "Палермо" в неделя. Паоло Дибала отбеляза единственото попадение в края на първото полувреме, а вратарят Джанлуиджи Буфон не допусна гол в десети пореден мач и е близо до поставяне на нов рекорд в калчото.
38-годишният Буфон е опазил вратата си суха в 926 последователни минути и е само на 3 минути от върховото постижение на Себастиано Роси от "Милан" от 1994 година.

"Ювентус", който се стреми към пета поредна титла, започна силно и още в първата минута можеше да открие, но опасен изстрел на Дибала под гредата беше избит от Андреа Консили. "Сасуоло" пък нанесе последното поражение на торинци в шампионата на 28 октомври, след което "бяло-черните" направиха серия от 19 мача без поражение, 18 от които спечелиха. Гостите отново се оказаха корав съперник, но Алфред Дънкан пропусна да открие в 20-ата минута, след като стреля неточно от добра позиция. Домакините все пак поведоха, когато Дибала вкара 14-ия си гол за сезона с прецизен изстрел от дистанция в 36-ата минута, а "Юве" продължи да доминира и до средата на втората част. Постепенно гостите заиграха по-активно и дори опитаха натиск в последните минути, когато Буфон на два пъти трябваше да спасява опасни удари на Никола Сансоне.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна