Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Попйорданов

БНР Новини
Любомир Попйорданов (вляво) и Симеон Идакиев в студиото на предаването.

В предаването ми гостува Любомир Попйорданов – един запален, но нестандартен пътешественик, който обожава природата и искрено негодува срещу посегателствата върху нея, особено когато става дума за природата на България.
Той е юрист по образование, но през 1990 година основа известната туроператорска агенция „Одисея-ин”, а по-късно и „Зиг Заг Холидейс”. Сред учредителите е на БААТ (Българската асоциация за алтернативен туризъм) и неин председател. Пътувал е много, зад гърба си има множество изложби живопис, фотография, автор е на книгата „Усещане за планина”, продуцент е на филми и организатор на десетки журналистически пътувания. Едни от най-ползотворните за екипа на „Атлас” – в Турция и Йордания – бяха организирани именно от него, за което съм му благодарен и днес.
Въпреки краткото време (само 30-тина минути) успяхме да си поговорим за много неща – посещението му в две от най-интересните страни на Южна Америка – Чили и Боливия, за причините, поради които българският туризъм все не успява да дръпне напред както трябва, за главните предпочитания на туристите: природни забележителности, обекти на културния туризъм, поклоннически, винен, приключенски и велотуризъм?



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна