Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четиримата мъже, убили възрастните жени в Стежерово, отиват в затвора доживот

Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди доживотните присъди за четиримата убийци на две възрастни жени от плевенското село Стежерово. Осъдените са задържани при специализирана полицейска акция и са в плевенския затвор за изтърпяване на присъдите.

Шест години след тежкото престъпление ВКС реши окончателно доживотни присъди да излежат убийците Юсеин Раимов, Мемиш Мемишев, Рамадан Шерифов и Мемиш Асанов.

Трагедията се е разиграла на 13 юли 2010 година, когато съсед на 84-годишната Радка Митева и 85-годишната Милка Ивановска от село Стежерово се натъкнал на мъртвите тела на двете жени, които били удушени. Убийците са действали по един и същи начин.

Говорителят на плевенската Окръжна прокуратура Добринка Матеева коментира:

На първа инстанция от страна на Окръжен съд - град Плевен беше постановена оправдателна присъда. След това, по протест от наблюдаващия прокурор, делото беше разгледано във великотърновския Апелативен съд, където присъдата беше изменена и същите бяха признати за виновни и им беше наложено това, може би едно от най-тежките наказания, които са предвидени в нашия Наказателен кодекс.

Матеева определи престъплението като:

Едно от най-тежките престъпления, които е извършено на територията на областта, разкрито, доказано и наказано с влязла в сила присъда



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени