Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Бъчварова: Броят на министрите от РБ няма да бъде намален

Снимка: БГНЕС

Броят на министрите на Реформаторския блок в правителството няма да бъде намаляван. Управляващата коалиция има добри механизми, за да могат партиите в нея да работят заедно. Това увери вицепремиерът Румяна Бъчварова след заседание на Съвета за развитие към Министерския съвет.

Партньорите в управлението са се договорили да работят по актуализиране и допълване на приоритетите в работата на правителството и са обсъдили как технологично да се подобри координацията с парламента и парламентарните групи. Предстои уточняване и прегреждане на водещите теми в законодателната програма, за да се прецени и механизма, по който тя ще бъде приемана оттук нататък, съобщи Бъчварова след заседанието.

Представителите на управляващите партии не са обсъждали отправените от АБВ критики за работата на коалицията, а от АБВ не са излезли с конкретно предложение как да се промени функционирането на коалицията. Румяна Бъчварова посочи:

Аз обърнах внимание, че двата формата, в които коалицията съгласува решенията си - парламентарния и този на Съвета за развитие трябва да бъдат използвани доста по-интензивно и по-пълноценно.

От участници в срещата "Хоризонт" научи, че са били поставени и въпросите за липсата на резултати от работата на министерството на икономиката, както и извеждането като приоритет кризата с бежанците. Спорез участници в съвета коалиционното споразумение трябва да бъде обсъдено точка поточка. Недоволство има и спрямо данъчната политика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна