Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Обидно е, че тримата ни състезатели в световния шампионат карат под чужд флаг

Снимка: БГНЕС

Над 100 състезатели са подали заявка за участие в първия кръг от националния шампионат по мотокрос. Началото на сезона ще бъде дадено на мотополигон „Порой“ край град Поморие в края на седмицата. Новото тази година е, че за първи път организаторите от Българската федерация по мотоциклетизъм въвеждат нова награда „Спорт тото – най-добра обиколка“, която във всеки кръг ще бъде давана на най-бързия пилот и то в различен клас. За състезанието край Поморие призът ще бъде връчен на мотокросист в клас 65 кубически сантиметра.

Напълно сме готови да посрещнем пилотите и целия мото керван. Трасето е в отлично състояние и ежедневно се поддържа. За Поморие и региона е голяма чест, че първият кръг на Републиканския шампионат по мотокрос започва от нас и ще се постараем да бъдем отлични домакини, сподели кметът на община Поморие Иван Алексиев. 

От Българската федерация предвиждат за 2016 календара в дисциплината мотокрос да включва 10 кръга.

2016 ще бъде трудна от гледна точка на финансите. Сигурен съм, че общините ще направят поредната силна година за българския мотоциклетен спорт. Трасетата са в много добро състояние, поддържани са включително и през зимата. Държавата трябва да намери решение на проблема, които се натрупа през последните 3 години, защото ако не намери решение, федерацията ще продължи да бъде без лиценз, а от това губим. Сега имаме трима състезатели, които са сред световния елит. Те карат под чужд флаг и това е обидно за нас, заяви Румен Петков, председател на Организационния комитет за Гран При на България.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна