Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Делчев: Ще изслушаме председателя на ДАНС по случая с молитвения дом

Снимка: Реформаторски блок

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев ще бъде поканен за изслушване по нашумелия казус с нерегламентирания молитвен дом в столичния комплекс "Люлин". Изслушването ще стане в рамките на смесена комисия, за да стане ясно ДАНС следи ли тези процеси и смята ли ги за притеснителни. Това заяви в предаването "Преди всички" депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев, според когото трябва да се изясни дали този молитвен дом е легитимен и кой стои зад него.

Жители на "Люлин" излизат на протест срещу медийно огласените практики да се извършват колективни молитвени действия в неформално пространство.

Смесването на религия с политика е нещо, което мен лично много ме притеснява, заради това и предложих в законовите поправки духовници от различни религии да не могат да проповядват за завладяване на определени политически позиции
, припомни Делчев.

Реформаторският блок си стои зад министрите и в този смисъл подкрепяме и четиримата министри Москов, Ненчев, Кунева и Лукарски, декларира още народният представител след вчерашната задочна размяна на реплики между ГЕРБ, ДСБ и премиера Бойко Борисов: 

Тезата е, че няма как да си едновременно в опозиция и в управлението. Трябва да има ясна разграничителна линия между опозиция и управление. Ние в "Движение България на гражданите" решихме да оказваме натиск за реформи отвътре и да правим неща, а не само да спираме.

Всяка партия в управлението може да направи списък с нейни представители и списъкът на ГЕРБ ще бъде най-дълъг, но не това е най-важното, каза още Димитър Делчев в коментар на призивите премиерът да изтегли "хората на Радан Кънев" от властта.

Цялото интервю на Силвия Великова с Димитър Делчев чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна