Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски издания за влиянието на кризата с мигрантите върху рейтинга на Меркел


Германските избиратели към Ангела Меркел: "Стига толкова мигранти". Под това заглавие в. "Вашингтон пост" коментира  изборите за местен парламент в три провинции на Германия - водещата държава в ЕС. Изданието отбелязва, че антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" привлича избиратели, които досега рядко или никога не са гласували.

Черна неделя за канцлера Ангела Меркел. Тя ще трябва да живее с упрека, че е допуснала трайното настаняване на Алтернатива за Германия, пише в сайта си седмичникът "Шпигел". Антиимигрантската партия Алтернатива за Германия разтърси политическия пейзаж на Германия, възползвайки се от растящия гняв от бежанската политика на Ангела Меркел, пише в. "Гардиън".

Докато хиляди бежанци на гръцко-македонската граница се надяват на чудо, австрийското правителство се фокусира върху потенциалните алтернативни маршрути, които може да бъдат използвани от търсещите убежище, за да достигнат Европа, пише австрийският "Ди Пресе". Външният министър на Австрия Себастиан Курц заговори открито за блокиране на италианското трасе за мигрантите и настоя за затваряне на още национални граници, за да бъдат убедени те, че няма начин да достигнат Европа, пише изданието.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна