Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божинов носи победа на "Партизан"

Снимка: partizan.rs

Валери Божинов донесе победата на "Партизан" с 2:1 над "Чукарички" в среща от 27-ия кръг на сръбското първенство. С този успех "Партизан" събра 45 точки и се изкачи на 2-ро място в класирането, но изостава рекордно от големия си съперник "Цървена звезда", който има мач по-малко и 74 точки.

За Валери Божинов, който се разписа в 66-ата минута, това е първи гол за календарната 2016 година в лигата и общо 12 за сезона, нареждайки се на 3-то място при голмайсторите.

Още в 55-ата секунда домакините откриха резултата, като има спор дали попадението е на Филип Кнежевич или автогол на персоналния му пазач Иван Бандаловски. Видеоповторенията обаче показват, че по-скоро Бандаловски си е вкарал автогол.

Миладин Стеванович изравни малко след началото на второто полувреме, а българският нападател вкара за 2:1. И за двата гола асистенциите бяха на феноменалния младок Неманя Михайлович. За второто попадение той проби отляво и върна топката към точката за изпълнение на дузпа и падащ Божинов я отклони във вратата за 1:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна