Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задърлжителното гласуване може да се окаже ключов въпрос за подкрепата на ПФ

Искрен Веселинов ВМРО
Снимка: БГНЕС
Въпросът с приемането на задължителното гласуване може да се окаже ключов за подкрепата на правителството от страна на Патриотичния фронт, заяви във Варна депутатът от ВМРО Искрен Веселинов:
 
Ние искаме тежестта на купения, на корпоративния и на етническия вот да бъде ограничена. Не искаме с ниска представителност да се управлява държавата, което всъщност води до нарастващо недоверие към държавните органи на управление и задължителното гласуване за нас е един лек на тази болна политическа система. Това е казано на ГЕРБ и на Реформаторите още в преговорния процес. Те са поели ангажимента към нас или да бъде проведен референдум, на който българите сами да решат дали ще има задължително гласуване, или то да бъде въведено чрез закон. Вече веднъж беше отхвърлено искането за такъв референдум именно с гласуване на нашите партньори. Сега силно се надяваме да бъде подкрепен законyt, защото пак казвам, това е за нас фундаментален принцип.

Веселинов каза още, че Патриотичният фронт няма да подкрепи предложението за разпускане на Временната комисия за проучване на твърденията за руска и турска намеса във вътрешните работи на България. Патриотите ще внесат свой проект за заличаване на имената на Турция и Русия от названието на комисията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна