Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Атанасов: За оставката на Георги Лозанов изглежда няма и да има решение

Снимка: БГНЕС

СЕМ ще приеме днес решение във връзка с процедурата за избор на нов генерален директор на БНР. На заседанието трябваше да се гласува за пореден път и оставката на Георги Лозанов, но Иво Атанасов от СЕМ изрази съмнение, че това ще се случи, защото един от членовете отново отсъства:

Аз заявих на миналото заседание, че това не може да продължава така. Ако някой много иска г-н Лозанов да продължи да бъде председател на СЕМ, да не уважи неговата оставка, нека да бъде така добър да го замести, моето заместване е до днес. За оставката на г-н Лозанов като председател и член на СЕМ виждаме вече, че почти месец няма решение, както изглежда и няма и да има.

Иво Атанасов каза още, че на днешното заседание като първа точка е предложена процедурата за избор на генерален директор на БНР, за да може тя да мине:

Има срокове, които трябва да спазим. А пък точката за г-н Лозанов съм я сложил предпоследна, за да не може тя да блокира работата на Съвета. Надявам се да бъде обявена процедурата за генерален директор на БНР. Предвиждаме документите да се приемат от 1-ви до 15-и април и след това да има вече пресяване.

Изискванията към кандидатите са същите като миналия път, добави Атанасов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна