Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Световното по акробатика само състезатели със стабилни резултати

На Световното по акробатика само състезатели със стабилни резултати
Снимка: БФ Акробатика

Главният треньор Драгомир Драганов е заложил на акробатите, показали най-стабилни резултати от контролните състезания. Националният ни отбор за юноши отпътува за участие на световното първенство в китайския град Путян. Преди заминаването Драганов заяви, че всички са в отлична спортна форма и по време на подготовката си са изпълнили на 100% планираната програма.

От 23 до 29 март предстои надпреварата за възрастови групи 11-16, 12-18 и 13-19 година, а от 1 до 3 април е 25-о издание на шампионата за мъже и жени.

Във възрастта 13-19 години българските представители са Светослав Георгиев и Мартин Симеонов - мъжка двойка от акробатичен клуб Локомотив (Русе) с личен треньор Мариян Габровски. На Европейското първенство в Риза през 2015 година те бяха дебютанти и заеха 6-то място в крайното класиране във възраст 12-18. Сега, в по-високата група, те ще се състезават за влизане във финала в конкуренция на състави от Азербайджан, Белгия, Великобритания, Грузия, Русия и Украйна.

Във възрастта 12-18 България има състезатели в два вида. Мими Казакова и Мариела Костадинова - женска двойка  от КСА "Орел" Айтос с личен треньор Катя Цанева. На контролните състезания за определяне на състава на националния младежки отбор за световното първенство, момичетата получиха най-високи оценки. В Китай те ще имат сложната задача да влязат на финала при съперничеството на 18 състава, сред които Австрия, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Израел, Китай, Португалия, Русия, САЩ, Украйна, Холандия и Япония.

Алекс Владимиров, Иван Александров, Красимир Ангелов и Мартин Василев - мъжка четворка от спортен клуб Олимп (Лом) с личен треньор Росен Войнов. На Европейското първенство в Риза през 2015 година те заеха 4-то място в крайното класиране. В Китай българите ще имат за съперници съставите на Великобритания, Китай, Казахстан, Португалия и Русия.

Квалификациите са на 27 и 28 март, а финалите - на 29 март.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна