Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Делчев: За антикорупционния закон се тревожат тези, които са против неговото приемане

Снимка: facebook.com

Тревоги по отношение на антикорупционния закон имат тези, които се противопоставят на неговото приемане, където общо взето трябва да се даде отговор на въпроса искаме ли борба с корупцията или не искаме.Това заяви пред “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“ Димитър Делчев – секретар на парламентарната група на Реформаторския блок.

Всички призиви за това да се спре да се изчака, да се помисли, да се пренапише, по-скоро имат за цел България да остане на дъното, на което е, отколкото да се развива в посока борба с корупцията.

Този наш призив г-н Панов и който друг желае, да дойдат на обсъждането в комисия и дадат становища по-конкретни разпоредби, е по-важният подход, каза още Делчев:

Ако има нещо, което може да създаде произвол, да се опитаме да го ограничим. Не законите създават произвол, а тези, които ги упражняват. И дори да напишем най-перфектния закон, произвол не е изключен.

Според него трябва да се създаде толкова активен и сподобен да се пребори с корупцията закон, че да даде възможност на тези, които наистина искат да се борят с корупцията, да го направят.

Радвам се, че има и такива мнения и становища, тъй като това показва, че този закон реално създава опасения у обществото, че реално може наистина да има ефект от него, допълни още Делчев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени