Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин продължава преговорите с държавния секретар на САЩ Джон Кери

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Както и можеше да се очаква, основните теми по време на разговора в Кремъл бяха изпълнението на мирното споразумение в Сирия, по което в края на миналия месец се договориха Москва и Вашингтон, ситуацията в Украйна и изпълнението на мирното споразумение от Минск. Разговорите между американския държавен секретар Джон Кери, руския външен министър Сергей Лавров и руския президент Владимир Путин продължават и в този момент повече от два часа. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова съобщи преди малко чрез профила си във Фейсбук, че преговорите в Кремъл ще се удължат, добавяйки „тук сме за дълго“. 

В началото на срещата Владимир Путин си позволи да се пошегува с американския държавен секретар Джон Кери, как сам си е носил багажа на слизане от самолета, с който пристигна в Москва, като каза, че сигурно това е демократично, но изглежда той носи в куфарите пари, за да се пазари с него за Сирия. Кери от своя страна каза, че като останат насаме ще му покаже какво носи в куфарите си, от което ще бъде изненадан. Иначе извън шеговития тон Кери и Путин дадоха висока оценка на свършеното в Сирия и постигнатото спиране на огъня и започване на вътрешносирийските преговори.

Междувременно стана ясно, че руски офицер от специалните части, който от земята е направлявал сирийските правителствени военновъздушни сили, е загинал от бойци от "Ислямска държава" при превземането на древния град Палмира. Това е шестият руски военен, който загива при руската военна операция в Сирия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени