Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни незаконни постройки в ромската махала на Благоевград ще бъдат съборени

Атанас Камбитов
Снимка: БНР

Десетки незаконни постройки в ромската махала на Благоевград са опасни за живеещите в тях и ще бъдат съборени. Това каза за "Хоризонт" кметът на  Благоевград Атанас Камбитов.

Къщите са  построени в едно от деретата в района и при всеки проливен дъжд създават опасност както за живота на хората, така и за наводнения, каза кметът на Благоевград:

Има доста незаконни постройки в територията на дерето. Представляват опасност и ще бъдат съборени. Това ни е мотивът и аргументът.

Комисия от общината е направила преглед на всички незаконни къщи в ромската махала "Предел". През последните две години проблемът се задълбочи и затова не търпи отлагане:

Чакаме малко метеорологичните условия да се подобрят. Но пак казвам – те създават реална опасност.

На въпрос на "Хоризонт" дали очаква етническо напрежение, аналогично на това в Гърмен, Камбитов уточни, че по-точното сравнение е с квартал "Аспарухово“ във Варна и допълни, че хората няма да останат на улицата:

Няма никакви притеснения. Законът е такъв, законът е, за да се спазва. Когато стигнем до такива мерки, ние ще предоставим жилища на засегнатите семейства. Ние сме заложили построяването на 240 апартамента – социални жилища.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени