Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортист №1 на България Габриела Петрова е с положителна проба за мелдоний

Габриела Петрова е дала положителна проба за мелдоний
Снимка: БГНЕС

Най-добрата ни лекоатлетка в момента и надежда за медал от предстоящите олимпийски игри в Рио де Жанейро Габриела Петрова е била уличена в употребата на мелдоний, съобщи "Сега", а новината беше потвърдена пред Българското национално радио (БНР) и пред "Дневник" от мениджърката на атлетката Веница Атанасова.

Петрова е дала положителна проба при извънсъстезателен тест в България на 6 февруари, като се е отказала от отваряне на т.нар. "Б" проба и чака генерално решение по въпроса с мелдония от Световната антидопингова агенция (WADA).

Спортист номер 1 на България за 2015 спечели сребърния медал в тройния скок от европейското в зала в Прага миналата година, а след това стана четвърта на световното в Пекин.

Габриела Петрова не е с временно спрени права и има заявени участия в турнирите от "Диамантената лига", които започват през месец май, като последното ѝ участие беше на Балканското първенство в зала в Истанбул, където на 27 февруари спечели титлата с 14.32 метра. Атлетката ни категорично твърди, че за последно е ползвала веществото през октомври, което беше забранено от WADA от 1 януари 2016 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна