Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите ни с победа и над Македония

Футболистите ни с победа и над Македония
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по футбол победи записа нова победа в контролните срещи. Този път момчетата на Ивайло Петев надиграха, като гост с 2:0 състава на Македония. Попаденията за българите на стадион „Филип Втори“ в Скопие реализираха Димитър Рангелов в 65-та и Александър Тонев в 87-та минута.

Срещата започна със сблъсъци предимно в средата на терена и нарушения. В 14-та минута натурализираният бразилец Марселиньо бе спрян с нарушение пред наказателното поле на домакините. Димитър Рангелов изпълни фаула, но без успех.
В 24-та минута домакините стигнаха до първия си ъглов удар. След късо разиграване на корнера капитанът и голяма звезда на македонците Горан Пандев майсторски финтира защитник и центрира, топката попадна във Ванче Шиков, който стреля с глава и топката се отби от страничната греда. Най-доброто положение за българския отбор бе в 41-та минута - Марселиньо намери Димитър Рангелов по левия фланг, той влезе в наказателното поле и стреля от шест-седем метра по диагонал, но македонскят вратар Столе Димитревски плонжира и успя да избие с левия си крак удара на Димитър Рангелов.

Българският национален отбор нанесе своя удар през второто полувреме. В 65-та минута Страхил Попов напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле на домакините, Ивелин Попов скочи и технично с пета подаде към Димитър Рангелов, който макар и по диагонал с точен удар с глава изпрати топката в мрежата - 1:0 за България. В 87-та минута след многоходова атака с пасове по тревата Ивайло Чочев бе изведен по левия фланг зад гърба на македонската защита, той подаде по земя точно на Александър Тонев и влезлият малко преди това като резерва Тонев на празна врата увеличи на 2:0 за България, при който резултат прозвуча и последният сигнал на младия албански съдия Йорги Енеа.

Така в рамките на пет дни българските национали записаха втора поредна победа след успеха с 1:0 над Португалия в петък в Лейрия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна