Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Енчева: Добре е всички граждани да се включат в почистването на София

От днес започва пролетното почистване на София. Акцията ще продължи един месец, като първият етап ще бъде до 10-и април. В интервю за "Преди всички"  Стефка Енчева, председател на работната група по почистването в Столичната община, обясни какво се предвижда:

Всички граждани на столицата да се включат в почистването на прилежащите територии към жилищните сгради, дворове, детски градини, паркове. Вторият етап е от 11 до 17 април. С призива "Зелена и чиста София" да може да се направи в много от градинките подмяна на счупени летви на пейките, боядисване на пейките, да се премахнат ръждясали и изоставени табели по стълбове, по дървета, където могат и гражданите да се включат. Има трети етап. Това е почистването на привлекателни и уютни места за отдих и туризъм, което е от 18 до 27 април, а именно тогава да се включат гражданите в почистването на крайградските райони, там, където се ползват местата за отдих и туризъм.


Стефка Енчева обясни още, че нерегламентираните сметища са отговорност на районните кметове, които ще трябва да ги почистят през този месец.

Още за пролетното почистване можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени