Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Турецкий: Успехът и славата не уморяват

Снимка: БГНЕС

Известният руски мъжки хор на Михаил Турецкий се завръща у нас с юбилейната си програма по случай 25 години от своето създаване. След огромния си успех през октомври 2014 година, музикантите отново ще пеят за българската публика утре, на 7 април в зала 1 на НДК. Маестро Турецкий е подбрал в ансамбъла 10 различни мъжки гласа с общ диапазон от четири и половина октави. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла.
За световния успех, трудностите на сцената и тайната на вечните шлагери - маестро Михаил Турецкий говори в специално интервю за БНР и предаването "Хоризонт до обед" от Москва, часове преди да отпътува към България.

Вече минаха почти две години, откакто за първи път имахме концерт в София. Тогава толкова много обикнахме българската публика, а тя - нас! Концертът беше зашеметяващ, публиката беше на крака, хората припяваха! Казаха ни, че нито един друг концерт не e подобрил в такава степен отношенията между Русия и България като нашия! Почувствахме, че София е град, където искаме да излизаме на сцена, защото можем да донесем радост, да допринесем за връзката между двете страни, отношенията между които преди години бяха много добри, после се появиха трудности, но се надяваме справедливостта ще възтържествува и ние пак да се обичаме както едно време, преди много години.

Кои ще бъдат музикалните изненади на Хора на Турецкий в юбилейната програма този път?

Имаме юбилей, отбелязваме 25 години на сцената и сме подготвили програма, в която влизат най-добрите фрагменти от творчеството ни: ще има и Джузепе Верди, и Рамщайн, и Фреди Меркюри - Бохемска рапсодия, и арията на Исус Христос от рок-операта "Исус Христос - супер звезда". Ще изпълним и руската антикризисна песен  - "Черный ворон", шлагери от съветско време, които са много обичани в България и разбира се - "Ваше Благородие" - песен, която българската публика просто обожава. Ще има и оперета, и мюзикъл, и народни песни, естрада и най-вероятно - песен-изненада на български език.

Коя е тайната за севтовния успех на Хора на Турецкий?

Преди всичко ние много обичаме това, с което се занимаваме: много обичаме да пеем, много обичаме музиката, още в детството си сме били посветени в нея, пеели сме в хорове, после се превърнахме в големи артисти. Всеки един от нас е голям артист поотделно и когато сме заедно - сме като голям цветен букет. Подкрепяме се, ние сме отбор, обичаме да пътешестваме, навсякъде ни чакат, никой от нас не се е уморил от това. Успехът и славата не уморяват никога!

Цялото интервю с Михаил Турецкий чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна