Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само златото е медал за таекуондистите във версия ITF

Марио Богданов
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България заминава с амбиции за много медали на Европейското първенство по таекуондо ITF за всички възрасти, което започва в Солун през следващата седмица.

Над 80 състезатели ще представят страната ни в неолимпийската версия в таекуондото, а президентът на федерацията ни Марио Богданов заяви, че голямата цел пред тима е второто място в крайното отборно класиране, където отборът на Русия в момента е абсолютен лидер.



Нашите очаквания са да запазим досегашните си класирания. От десетина години насам сме неизменно в тройката на Европа, като постоянно меним 2-3-то място с украинци и чехи. Русия почти винаги е на първо място, там няма как да се преборим поради много причини, не само от спортно естество, заяви Богданов.

Заминаваме с около 80 човека във всички възрастови групи. Отборът е не малък, горе долу след руския и украинския по численост. Надявам се треньорите да са си свършили работата и участниците да са добре подготвени. Носим доста медали, но в последните години казваме, че за нас медал е само златният. Колкото повече златни медали, толкова по-добре, добави Богданов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени