Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" с 12-та поредна победа над "Щутгарт"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Байерн" (Мюнхен) отново има преднина от 8 точки на върха в Бундеслигата преди утрешната среща на "Борусия" (Дортмунд) с "Шалке", след като се справи без особени проблеми с "Щутгарт" с 3:1.

Георг Нийдермайер си вкара автогол, а след него се разписаха за гостите от Бавария Давид Алаба и Дъглас Коща, за да гарантират 12-ата поредна победа на тима си срещу този съперник. За швабите се разписа Давид Дидави, който намали на 1:2 в 63-ата минута, 11 след попадението на Алаба, който покачи на 2:0.

Единствено "Байерн" има в Бундеслигата 12 поредни победи и срещу още два противника - с "Фрайбург" и срещу "Нюрнберг". Сега те имат 75 точки на върха и са съвсем близо до безпрецедентна четвърта титла подред в Германия. "Борусия" (Дортмунд) има 67 преди утрешното Дерби на Рур.

"Дармщад" се наложи с 2:1 при гостуването си на "Хамбургер", а "Хофенхайм" продължава с отличната серия- 2:0 срещу закъсалия "Айнтрахт" (Франкфурт). Но най-важната победа беше за "Аугсбург", който обърна директния си съперник за оцеляване "Вердер" с 2:1 като гост.

Флориан Грилич откри резултата в 43-ата минута след подаване на Златко Юнузович, а 8 след началото на второто полувреме Алфред Финбогасон изравни. Победата за баварците дойде три минути преди края с гол на Чжун Хо-Хон, който се възползва от подаване на Даниел Байер.

Друг претендент за Европа - "Борусия Мьонхенгладбах", отстъпи с 0:1 на "Инголщад". Отново попадение в последните минути определи съдбата на трите точки. Точен беше Мориц Хартман две минути преди края на редовните 90.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна