Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителни офроуд и дрифт демонстрации се състояха при село Полковник Серафимово

Благотворително офроуд шоу край смолянското село Полковник Серафимово събира пари за пострадалото семейство на Роска Георгиева от Момчиловци, чиято къща изгоря при пожар в средата на миналия месец.

Близо 40 участници се включиха в офроуд и дрифт демонстрациите, обясни Григор Павлов, председател на  авто-мото клуб "Смолян": 
Членове на клуба, както и гости от Асеновград,от Смилян, от Пловдив -  кой с каквато кола има възможност да дойде и да кара. Ние го обявихме като офроуд и дрифт такси - който искаше да се повози тук в офроуд разходките по горските пътища, както и на разни заигравки по локални терени, както и тези, които искаха да се возят в колите, които дрифтират - те символично оставяха пари в една кутия, като после всички средства ще се съберат на едно и ще се дарят.

Историята на Роска Георгиева трогна всички. Три дни след пожара социалните служби и отнеха 5-годишно момченце, на което тя е приемен родител от три години. Според социалните преместването му е било планирано преди време, за да бъде по-близо до биологичната си майка. Без дом след пожара останаха майката на Роска и двете й деца.

Цялото село Момчиловци се включи в различни инициативи, за да подпомогне пострадалото семейство, допълни и кметът Сийка Суркова:
До момента в сметката има събрани над 10 000 лева. Това са средства от дарителските кутии в Момчиловци,както и от благотворителния концерт в селото, а също и от дарители от Гърция, САЩ  и цяла България.  Нямаме точна сума на средствата, които са необходими за възстановяване, но най-вероятно ще се стигне до пълно събаряне на къщата и изграждане на нова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна