Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МАСИВ – концептуална изложба на Иво Бистрички

Заставайки до Планината аз намирам моя ръст, моята големина, дълбочината на моя дъх и височината на погледа ми, твърдостта с която стъпвам и крилете, с които летя. Разликата в това да гледам отдолу нагоре и отгоре надолу – това е намирането на Аз-а в глобалното. Съпоставяне на физическото и интелектуалното с големината на Природата. Откривам мащаба си.
Това е текст от концепцията на изложбата на Иво Бистрички, наречена МАСИВ, която се откри вчера. Експозицията включва три живописни платна голям формат, които можете да видите в галерията на Съюза на българските художници на „Шипка" 6 в столицата.
Иво Бистрички  е завършил живопис във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ през 1995 г. и оттогава до днес се занимава със съвременно изкуство. Той е един от популярните концептуални художници у нас. Работи, смесвайки различни изразни средства като видео, прожекции, инсталации, дигитални рисунки, пластични намеси, но изходният материал, от който тръгва в повечето случаи, е живописта.
„Какво се случва?“, „Меланхолия“, „Утопия“, „Страст“, „Война“, „Миграция“, „Неохраняема зона“, „Екзекуция“… – това са все заглавия от творческата биография на автора, чрез които можем да проследим процеса на създаване на изложбата-изследване МАСИВ.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени