Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски концерт на възглавници в музикалния прочит на духов квинтет

Снимка: pillows.bg

Поредният Концерт на възглавници, този път с руски мотиви, ще зарадва любителите на семейните концерти. Той ще се състои в Съюза на архитектите тази неделя, 24 април от 11 ч.
 

Много често в концертите на възглавници имаме национални теми, почти целият минал сезон беше такъв, обиколихме света с подобни музикални приключения и получихме много заявки за руска музика, разказа в "Преди всички" Венета Нейнска, артдиректор в музикална къща "Модо", която организира концертите. Подбрани са популярни кратки откъси от руски творби. Концертите на възглавници са с времетраене 50 минути.

Това са семейни концерти. На хората им е приятно, че няма нужда да ограничават децата в движенията им. Ако на децата им се танцува или пее, те могат да го направят. Могат да рисуват. Много често имаме и малък диригент от публиката, сподели още Нейнска.

Брасквинтетът е гъвкав в стиловете и свири от класика, през филмова музика до детски песни, така Нейнска обясни избора музикалният прочит да бъде направен от брасквинтет в състав тромпетистът Ян Дунев, Костас Гиавурис (тромпет), Михаил Михайлов (валдхорна), Явор Костов (тромбон) и Георги Илиев (туба).

Концертите на възглавници са предшествани от работилница на възглавници, която този път ще занимава децата с изработването на матрьошки.

Интервюто на Силвия Великова с Венета Нейнска можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени