Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Чиликов бе назначен за помощник-треньор на "Поморие"

Георги Чиликов
Снимка: БГНЕС

Бившият нападател Георги Чиликов беше назначен за помощник-треньор във футболния "Поморие" и ще води отбора от пейката в дербито с "Нефтохимик" от 26-ия кръг на "Б" група, съобщи главният мениджър на поморийци Огнян Ралев. Старши треньорът на тима Малин Орачев е наказан за три мача и санкцията е прекалено дълга, което налага назначаването на още един човек в щаба. Отделно от това, Чиликов ще остане и след това в тима, като ще работи с нападателите.

"Георги Чиликов е гледал достатъчно мачове, познава нашите играчи. А и смятам, че и ние, и той имаме полза от това назначение. Излизаме за победа, както и във всеки един мач. Предстоят ни сега две регионални дербита - с "Нефтохимик" и със "Созопол", от които трябва да вземем максимум точки, защото разликата от нашите преследвачи е само 3 точки, а и доста изостанахме от лидера "Дунав", каза Ралев.

"Въпреки тежката загуба от "Литекс-2", обстановката при нас е спокойна. И двата отбора се познаваме добре, ще се опитаме да се надиграваме. Да, аз съм свързан в кариерата си с Нефтохимик, но този клуб в момента със същото име, няма нищо общо с предишния "Нефтохимик". Надявам се, че няма да има сценки от двубоя в "Созопол", защото това не са хубави неща. В този ред на мисли приветствам Съдийската комисия и Дисциплинарната комисия, когато налагат наказания. Нашият треньор е наказан, но напълно заслужено. Дано тези санкции да имат малко от малко възпитателен ефект. Пожелавам си единствено да стане хубаво дерби", каза още Ралев.

Диян Лефтеров е трайно контузен в тима на "Поморие", а наказан е Михаел Орачев. Всички останали футболисти са здрави.

"Поморие" е на 2-о място с 48 точки, на 3 пред "Локомотив" (ГО), а "Дунав" има 58. "Нефтохимик" е 10-и с 30 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени