Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Свиленград“ отстрани шампиона Бъки в полуфиналите на хандбалното първенство

„Свиленград“ отстрани шампиона Бъки в полуфиналите на хандбалното първенство
Снимка: БГНЕС

„Свиленград“ отстрани шампиона „Бъки“ след победа с 32:29 гола като гост във втория полуфинален плейоф на Държавното първенство по хандбал за жени. Така гостенките спечелиха серията с 2:0 победи и се класираха за финала.

Габровки започнаха по-добре двубоя и поведоха с 11:7 гола, но между 20-ата и 23-ата минута домакините направиха три пропуска при контраатаки и позволиха на съперника да се доближи само на едно попадение, като разликата се запази до почивката. Състезателките на „Свиленград“ започнаха отлично второто полувреме и към средата на частта стигнаха до обрат и да поведат с 25:19 гола. В последните десетина минути хандбалистките на „Бъки“ преминаха към нетрадиционна лична защита, но до края успяха само на намалят изоставането си до 3 гола, но за повече нямаха сили.

Най-резултатна за домакините беше Лора Сарандева с 12 попадения, а 6 пъти се разписа Силвия Атанасова. За „Свиленград“ по 9 гола отбелязаха Кристина Миланова и Стефка Агова.

Другият полуфинал между „Шумен“ и „Етър 64“ е утре, а великотърновки, които са победителки в редовния сезон, водят с 1:0 победи.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна