Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се загиналите след срутването на сграда в Найроби

Найроби, Кения
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В кенийската столица Найроби продължава операцията по спасяване на хората, затрупани под останките на седеметажна сграда, срутила се в жилищен район на града. Акцията се ръководи от армията, а Червеният кръст също помага за спасителните дейности. Загиналите са над 7 души, но най-малко 121 са били спасени. Засега не е ясно точно колко хора остават затрупани.

Има признаци, че все още има хора, които са живи. Бързаме да продължим със спасителната операция, посочи говорител на кенийската армия пред Би Би Си.

Според Червения кръст на мястото на инцидента е царял пълен хаос след срутването, но в момента се работи целенасочено за изваждане на оцелелите от развалините.

Това е спасителна операция на няколко служби. Всички тук работим за една и съща цел, която е да извадим колкото може повече оцелели, обясни Арнолда Шиунду от Червения кръст пред Си Ен Ен.

Засега не е ясно точно какво е причинило срутването, но се предполага, че проливният дъжд в страната е допринесъл за трагедията. Пороите вече наводниха къщи и пътища, както и доведоха до свлачища.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна