Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията в Пазарджик и Сливен след поройния дъжд се нормализира

| обновено на 03.05.16 в 21:07
Снимка: БГНЕС

Обстановката в Пазарджик след поройния дъжд се нормализира. На тел. 112 са получени над 40 сигнала за наводнени приземни етажи и мазета. В момента екипи на противопожарната служба изпомпват водите в най-критично засегнатите части от града - основно детски градини и училища. По улиците, където имаше наводнения, водата се отича.

Дъждът с градушка причини големи задръствания в града, а на места пътищата бяха непроходими заради придошлите води. Силният вяртър счупи клони и отнесе навеси.

Нормализира се ситуацията и в Сливен, където също следобед падна градушка.

Градушката валя 10 минути, а поройният дъжд с гръмотевици наводни улици и дворове за близо час. От общинския отдел за управление при кризи съобщиха, че ледените зърна са били с размери 3-5 милиметра, а сумарното количество на валежите през последното денонощие е над 20 литра на квадратен метър.

Доста наводнен след дъжда беше сливенският квартал "Речица", но в общината са получени единични сигнали за пълни с вода дворове и приземни етажи. На много места в града се образуваха големи локви, но няма закъсали автомобили.

Проливен дъжд с гръмотевици валя и в Котленския регон. Той обаче навсякъде вече е спрял и водата постепенно се оттича.

Още няма събрани данни за нанесени щати по земеделските посеви. От Сливенската полиция съобщават, че пътищата в града и областта са мокри и хлъзгави. Трафикът по главните пътища и магистрала "Тракия" е нормален.

 




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна