Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти от цял свят се събраха в Сеул на медийния форум за световен мир 2016

БНР Новини
Снимка: Александър Райчев

80 журналисти от 60 държави се събират в Сеул от 17 до 23 април на Журналистическия форум за световен мир 2016 г. Събитието се организира от Журналистическата асоциация на Корея. Темата на форума е „Ядреното разоръжаване на Корейския полуостров и ролята на журналистите за световен мир“.
В първия ден на конференцията към журналистите се обърна заместник външния министър на Корея г-н Лим. Той отправи послание към журналистите, което гласеше: Не можем повече да си позволим да бъдем командвани от измамната и отправяща заплахи Северна Корея. Ядрената политика на Северна Корея, която измъчва Североизточна Азия и отвъд, вече повече от 20 години, е проблем на една личност. Аз вярвам, че можем да намерим решение на този проблем.
На проведената дискусия участниците се обединиха около тезата, че решението на проблема трябва да бъде намерен на масата за шестстранни преговори. Но не само ролята на политиците е от водещо значение. Част от участниците изразиха тезата за важността и ролята на журналистите в процеса за постигане на мирно разрешаване на проблема на Корейския полуостров.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна