Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПАОК победи "Пирин", Бербатов гледа

Снимка: paokfc.gr

Гръцкият тим ПАОК (Солун) победи с 3:0 "Пирин" (Благоевград) в контролна среща, която се игра на стадион "Пумба". Българският нападател на ПАОК Димитър Бербатов не взе участие с приятелския двубой, а го изгледа от трибуните.

Час преди началото на мача Бербатов направи индивидуална тренировка зад една от вратите с кондиционния треньор. В щаба на ПАОК се надяват, че Бербатов ще може да играе около 30 минути в първия кръг от плейофите на гръцкото първенство срещу АЕК Атина на 11 май. Бербатов получи контузия на бедрото на 16 февруари и оттогава се възстановява.

Домакините поведоха в резултата още в 16-ата минута, след като Роберт Мак се възползва от колективна грешка в отбраната на българския тим. Две минути по-късно Стефанос Атанасиадис направи 2:0, а в 42-рата минута точен беше и Йоргос Цавелас. Двамата треньори направиха много смени. За "Пирин" пълни 90 минути играха само Башлиев, Дюлгеров и Тасев.

За първи път от седем месеца насам на терена се появи бразилецът Единилсон Бергонски, който пропусна почти целия сезон заради тежка контузия. Той игра 13 минути.

Проверката беше уговорена в края на миналата седмица, тъй като за "Пирин" предстои пауза в шампионата след изваждането на "Литекс" от "А" група. ПАОК пък ще играе следващата неделя и заради това треньорът Владимир Илич търсеше противник за контрола.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна