Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" и "Реал" Мадрид ще решават титлата в Примера в последния кръг

Неймар вкарва поредния гол във вратата на "Еспаньол"
Снимка: БГНЕС

"Барселона" продължава пътя си към титлата в Испания, като каталунците бяха подпомогнати от "Атлетико" Мадрид. Отборът на Луис Енрике размаза градския съперник "Еспаньол" с 5:0 и събра 88 точки. "Реал" Мадрид измъкна успех с 3:2 над "Валенсия" и вече е на 2-то място с 87.
Финалистът в Шампионската лига "Атлетико" изненадващо отстъпи с 1:2 на вече изпадналия отбор на "Леванте" и вече е на 3-та позиция с 85 точки. Дори и при победа "Атлетико" пак трябваше да се надява на поражение на "Барселона" в Гранада в последния кръг, тъй като преките им двубои са в полза на каталунците.

Два гола за "Барселона" вкара Луис Суарес, по едно попадение добавиха Лионел Меси, Неймар и Рафиня. Във Валенсия "Леванте" стигна до успеха над "Атлетико" Мадрид в 90-та минута, когато се разписа Джузепе Роси. Фернандо Торес откри резултата в началото на мача в полза на "дюшекчиите", но Виктор Касадесус бързо изравни с мощен изстрел с глава. Треньорът Диего Симеоне даде почивка на Антоан Грисман, който остана на пейката, но все пак игра в последните минути. "Реал" прекърши останалия с 10 човека отбор на "Валенсия", а Кристиано Роналдо отбеляза два гола и остана на 4 гола разлика от Луис Суарес. Уругваецът е с 35, а Роналдо с 31. Родриго и Андре Гомеш се разписаха за гостите от Валенсия, като първият беше отстранен от игра с втори жълт картон вече при 3:2. За "Реал" се разписа също и Карим Бензема.

"Реал" ще гостува на "Депортиво" Ла Коруня и ще се стреми към 12-та поредна победа, която да бъде съчетана с поражение на "Барселона" срещу "Гранада".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна